Scholen

Huis Verwolde in Laren bij Lochem werd 200 jaar bewoond door één adellijke familie. Het huis is nog steeds ingericht alsof de vroegere bewoners er elk ogenblik weer kunnen terugkeren. Een geweldige plek voor onderwijs of een schoolreis met educatief tintje.

Schoolreisje

Tijdens een schoolreisje worden de kinderen persoonlijk ontvangen door de huisknecht of gouvernante. In de torenkamer mogen zij zich verkleden als huisknecht of deftige dame. Tijdens de rondgang door het huis leren de kinderen op een leuke manier meer over de vroegere bewoners. Na afloop is er voor iedereen wat lekkers te drinken en snoepen.
Op aanvraag is een kleine picknick verkrijgbaar in een knapzakje inclusief drinken, lekkers en een speurtocht.

Educatie

Het lespakket ‘Meer dan een veilige plek’ is speciaal ontwikkeld met en over kastelen in Gelderland. Het biedt lessen voor in de klas inclusief instructie voor de leerkracht en een bezoek aan Huis Verwolde. Leerlingen van groep 4, 5 of 6 gaan terug naar de tijd dat verdedigen van het kasteel minder belangrijk werd en de kasteelheer er een aangenaam huis van maakte. De functie van een landgoed komt ook uitgebreid aan bod. Lees meer.