Openingstijden

Museumkaart geldig

Op 19 mei bevestigde het kabinet dat de musea vanaf juni mogen heropenen. We kijken ernaar uit om u weer op de kastelen te mogen verwelkomen. Er wordt momenteel hard gewerkt om een veilig en prettig bezoek mogelijk te maken. We volgen het protocol ‘heropening musea’ en de richtlijnen van het RIVM. Een kasteelbezoek zal alleen mogelijk zijn door vooraf online een ticket te kopen en een time slot te reserveren. Ook als u een donateurpas, Museumkaart of een ander geldig toegangsbewijs heeft. Deze tickets zijn op korte termijn te boeken. Eind mei kunnen wij u informeren over de heropeningsdata van de verschillende kastelen en de bezoekmogelijkheden.

Tip! Bezoek huis Verwolde de komende tijd digitaal via:                                        Museumcollectie van huis Verwolde                                                             

Geopend van april tot en met oktober op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De rondleiding begint op het hele uur (eerste rondleiding start om 12.00 uur). Benedenhuis doorlopend te bezoeken.
In juli en augustus ook op vrijdag geopend.

 

Feestdagen

Geopend op Pasen, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag en Pinksteren.
Gesloten op Koningsdag.

In de tijd tot een volgende rondleiding met gids begint kunt u, met een deelkaartje, op eigen gelegenheid het onderhuis bezoeken.

Entreeprijzen

Volwassenen € 9,50 alleen onderhuis € 5,00
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00
CJP € 7,00 alleen onderhuis € 3,75
CJP 12 t/m 18 jaar € 3,75

Groepen vanaf 20 personen (binnen openingstijden)
Volwassenen € 7,50

Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun pas tijdens reguliere openingstijden. CJP-kaarthouders krijgen 25% korting over de reguliere entreeprijs.

Voor privégezelschappen is het ook mogelijk om buiten de vaste tijden een rondleiding te krijgen.

Goed om te weten

  • In het huis is een kasteelwinkel waar u souvenirs, cadeautjes en streekprodukten kunt vinden.
  • De theeschenkerij is een fijne plek voor een drankje en versnapering.
  • Tijdens evenementen vervallen vaak de reguliere rondleidingen en gelden andere openingstijden en entreeprijzen. Kortingsbonnen en kortingskaarten zijn dan niet geldig.
  • Het huis zelf, toilet en winkel zijn tot onze grote spijt niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers doordat ruimtes niet gelijkvloers zijn en trappen de verdiepingen met elkaar verbinden. Wel kunt u genieten van onze prachtige tuin en terras bij de theeschenkerij.
  • Honden zijn in het huis en theeschenkerij niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het huis zijn honden- mits aangelijnd- toegestaan.
  • Drones zie hiervoor regels voor drones bij GLK.
  • Bekijk onze bezoekvoorwaarden

Bereikbaarheid

Het landgoed is alleen te bereiken met eigen vervoer. Neem de A1 afslag 26, volg de N332 richting Lochem, na ± vier kilometer gaat u richting Markelo, na één kilometer ligt huis Verwolde rechts. Huis Verwolde is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.